info@devlies-law.be
016/23.74.11

Francine Groetaers

Francine Groetaers

Advocaat

Contacts

016/23.74.11
f.groetaers@devlies-law.be

Opleiding

Meester Francine GROETAERS behaalde haar diploma Licenciate in de Rechten aan de KULeuven in 1986.

Zij behaalde ook het diploma Licence Spécial en Droit et Economie des Assurances aan de

Université Libre de Bruxelles, met onderscheiding, in 1987.Daarnaast volgde zij opleidingen aan het Centrum voor Levende Talen te Leuven voor de talen Frans, Spaans, Italiaans en Portugees (basiskennis).

Carrière

Na het behalen van het diploma Licenciate (master) in de rechten aan de KULeuven en de bijkomende specialisatie in verzekeringen aan de ULBruxelles, begon zij haar stage als advocaat bij de balie te Leuven in september 1987 bij wijlen Mr. Adolphe HOSCHET, na zijn overlijden opgevolgd door zijn zoon, wijlen Mr. Thierry HOSCHET.

Na haar opname op het Tableau van Advocaten van de balie te Leuven in 1990 werd zij vaste medewerkster bij het kantoor van Mr. Thierry HOSCHET en daarna van het kantoor HOSCHET & WILLEMS.

In 2024 vervoegde zij het kantoor DEVLIES & partners.

Zij behandelde een brede waaier van materies, gaande van verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, strafrecht, verkeersrecht, huurrecht, bouwrecht maar vooral schadebegroting met o.m. onderhandelingen voor het bereiken van een minnelijke regeling.

In de loop der jaren heeft zij zich voornamelijk gespecialiseerd in dossiers van schadebegroting in het algemeen en meer specifiek in lichamelijke schade bij zware letsels.
Zij legde zich toe op alle aspecten van het verzekeringsrecht en het aansprakelijkheidsrecht.

In het kader van deze materies worden er dikwijls onderhandelingen georganiseerd waar vooral het doel van het bereiken van een minnelijke regeling voorop staat en het initiatief tot het uitwerken hiervan.

Om lang aanslepende procedures te vermijden, poogt zij altijd om partijen tot een zo goed mogelijke en aanvaardbare regeling te brengen, waarin ook dikwijls wordt geslaagd.

Haar aanpak getuigt van een grote luisterbereidheid en klare analyse van het probleem waarbij de cliënt centraal staat.

Zij staat de cliënt bij in alle aspecten en volgt ook de medische en andere expertises nauwgezet op.

Gezien haar bijkomende licentie behandelt zij ook perfect Franstalige dossiers.
Zij beheerst het Nederlands, Frans en Engels en heeft kennis van het Spaans en Italiaans.