info@devlies-law.be
016/23.74.11

Steven Verbeke

Steven Verbeke

Advocaat

Contacts

016/23.74.11
s.verbeke@devlies-law.be

Opleiding

Meester Steven Verbeke studeerde in 2007 af als licentiaat in de Rechten aan de Vrije Universiteit Brussel (met grote onderscheiding). Tijdens deze opleiding nam hij deel aan een Erasmusprogramma aan de Universitat Autònoma de Barcelona.

Na zijn basis opleiding behaalde Mr. Verbeke in 2008 een Master en Sciences de Gestion aan de Université Catholique de Louvain (met onderscheiding) en sloot in 2009 zijn studies af met een LL.M. in International Business Law aan de London School of Economics (with merits).

Carrière

Na 10 jaar ervaring bij twee internationale zakenkantoren in Brussel en verschillende secondments bij toonaangevende bedrijven in de telecom-, voedings-, software-, tabakssector, vervoegde Mr. Verbeke begin 2020 Devlies & Partners.

Mr. Verbeke legt zich hoofdzakelijk toe op het vennootschapsrecht, commerciële geschillenbeslechting, commerciële contracten, oneerlijke handelspraktijken en aansprakelijkheidsrecht. Hij heeft ervaring in het adviseren van zowel lokale- als internationale cliënten actief in o.a. gereguleerde sectoren zoals de telecom-, de automobiel-, de krediet-, de kansspel-, de tabaks- en de verzekeringssector.

Tussen 2011 en 2014 was Mr. Verbeke als praktijkassistent verbonden aan het Instituut Privaat Recht van de KU.Leuven. Hierbij gaf hij rechtsvergelijkende praktijkcolleges over de collectieve rechtsvordering (class action) in de US en in Europa. Mr. Verbeke kreeg daarenboven de opportuniteit om een cliënt bij te staan in haar verdediging tegen een van de eerste collectieve rechtsvorderingen ingesteld in België.

Sinds 2022 is Mr. Verbeke actief aan de UCLL hogeschool als lector voor het vak Burgerlijk Procesrecht.

De kernwaarden van Mr. Verbeke’s aanpak zijn een vlotte toegankelijkheid, een grondige dossieranalyse en een business georiënteerde oplossing.

Mr. Verbeke werkt vlot in het Nederlands, het Frans en het Engels en heeft ook kennis van het Spaans.

Publicaties

Mr. Verbeke publiceerde onder meer de volgende bijdragen :

  • “De rechtsvordering tot collectief herstel voor consumenten. L’union fait la force?” RABG, nr. 16, 1163-1165 (2014), E. PLASSCHAERT en S. VERBEKE.
  • “Geschillenbeslechting in consumententransacties: clicks not bricks” TvC, nr. 1-2014, 14–20 (2014), A. DIERICK en S. VERBEKE.
  • “De toetsing door de rechter van algemene voorwaarden bij handels-en consumentencontracten” in S. STIJNS and P. WERY (Eds.) Le Juge et le Contrat – De Rol van de Rechter in het Contract, die Keure, 189-220 (2014), E. PELGRIMS en S. VERBEKE.
  • “Geschillenbeslechting via het internet… Een eerste stap voorwaarts ” D.C.C.R., nr. 99, 3–18 (2013), A. DIERICK en S. VERBEKE.
  • “Consumentengeschillen binnenkort beslecht via internet ” Juristenkrant, afl. 269, 6 (2013). A. DIERICK en S. VERBEKE.